Tuesday, December 13, 2011

baik ko mampos je

assalamualaikum

hai syg , lama kan mama xhapdet ini belog . . heheh bizi la , maklumla nak pilihanraya menaip ni tetibe je jadi malas . . . hahah ble tetibe je ek . .

so ganas tak tajuk entry mama ari nih? ahaksss . . . sebeno nye ni kisah pada ahad mlm lepas . . ahad lepas mama ayah n aufa g penuhi undangan wedd adik ipor kawan ayah , dekat tampoi. makanan mmg banyak, ader nasi beriani, nasi ayam, roti jala, mee bandung, buah2, kuih2, dan air panas n sejuk . . .
haiss ni de kaitan ngan tajuk di atas.

 pas mkn kami bertiga 3 bergerak ke pasir gudang, g umah umi, so bleh jumpa abg umar, kak awe mentus ngan paklong n baby dalam peyut umi. . . time kami datang umi tengah berperang melipat kain baju yg banyak menimbun . tapi mama tak nak tolong . . . sori arr sebab mlm sebelumnye tuh mama baru je bereskan 3 bakul beso kain baju kami , sampai cam nak pipih bont*t gebu mama nih tau.kat umah umi kami dihidangkan ngan lempeng, kami mkn cicah ngan kari bawal n sambal sotong. . .  sedap. . .
emmmm ni pun x de kaitan ngan tajuk di atas..

 bile dah petang kami pun beransur balik, ayah dari pas balik dari wedd tuh asik sebut  "mama nak lanje ayah prosperety ea?" . . .  asik2 ulang. so penyudahnye kami ke perling mall walaupun ayah awalnye nak g tesco. tapi x jadik plak . . . malas nak masuk jauh2 la tuh. so sampai je kami terus g mekdi , mama oder 2 set prosperety ngan 1 bubur ayam mekdi utk aufa . . .  so mkn la kami ngan sopan dan santunnye sehingga kenyang . . dah settle mkn kami g solat maghrib kat situh .
hah ni pun xde kaitan ngan tajuk di atas.

 pas solat kami ikut ayah g giant dlm perling mall utk beli barang dapur yg mane2 dah habis tuh, so ayah tolak troli, mama tolak stroler aufa . . lama gak kami kat dalam giant tuh, semua barang aufa sibuk nak usik, dah pandai berdiri dalam troli, dah tak nak dok dlm stroler dah plak, mulut riuh jerit2 . .  tgh syok2 kami memilih2 barang tetibe je jeng jeng mama terdengar barang jatuh . . mama tgk ader 3 org lelaki kat situ, satu ayah          (+- 39tahun), satu anak(+-7 tahun) satu lagi anak (+-16tahun) anak dia yg  kecik tuh terlanggar barang,
ayah dia sound : " amirrrr, ko pegang barang camtuh pun bleh jatuh"(dengan nada mengeluh)
pastuh anak dia kutip la barang tu , pastuh mama pun melintasi tempat dorg b3 tu la, tetibe mama dengo ayah dia cakap kuat sikit la "baik ko mampos je lau semua ko nak basuh" . tetejut mama, aufa pun toleh gak . kepoh la tuh tetejut gak la guh.. mama tgk kat tgn anak yang beso tu tgh pegang cecair cucian sayur n buah2 an . terpisat2 muka tahan malu sambil jeling kat mama . . . emmm so tajuk entry hari ini di ambik dari petikan perkataan ayat ayah budak b2 tuh..haissss nasib ko la nak . .

luv, mamanaufal

2 comments:

  1. kita ada time tu... dekat dgn awak..kita pun dengar gak..

    ReplyDelete
  2. pergh..biadap tul bapak bdk tu, bila bapak tu dah tua nti, dia akan dgr plak anak dia cakap
    "g mamposlah kau dah tua bangka nyusahkan org jer"...

    ReplyDelete

bukak lampu