Thursday, March 17, 2011

Aufa adik Naufal

assalamualaikum... hai sayang....hari ni naufal berusia 1tahun 3bulan 2minggu 3hari n aufa plak berusia 2bulan 3minggu 4 hari..aufa dah muat baju 3-6 bulan punya..ganaz kan? utk pengetahuan syg, aufa minum susu mama sepenuhnya..tanpa campuran susu or minuman lain walaupun air putih..tgk hasilnya..ni yg dinamakan kuasa Allah..last week mama timbang aufa dah berat 5.2kg..fuhhh patut laa lenguh tangan mama lau dukung..rupe2nye adik syg ni dah beyat...tinggi plak dah 59 cm, last week mama bawak aufa g cucuk vaksin pnumokokus kat spital pakar kempas...fuhhh bukan main kuat suaranya..doktor kata aufa bby yg alert,xtif,cergas n sihat...ahlamdulillah...senang hati mama..syukur..balik dari spital mama aufa n ayah g JJ, ingat nak cari nursing pillow utk aufa, tapi dah elek..kechiwa sungguh mama..so mama minta nenek tolong belikan dulu kat Anakku kota tinggi, sebab masa nenek masuk ward,mama n aufa g shopping jap kat anakku k.t, mama tgk ader nurssing pillow, tapi tak de gambo cartoon,konun nk cari kat JJ coz ader cambo cartoon, tapi dah abis.. so dah terpaksa, beli je laa..cute gak, pokedot..warna putih biru...n tadi ni mama g kedai kain n cari kain yg ader cartoon utk buat sarung dia..hik hik hik ...tapi nenek la yg pasti akakn tolong jahitkan..mama tak reti..skang adik naufal dah pandai gelak lau diagah, dah pandai borak2,dah pandai mintak dukung lau lama baring, dah pandai main air liur,lau mama drive nk g work adik mesti dok tengooookkk je mama kat sebelah..cian adik, pagi2 lagi dah kene bangun, ikut mama g work, but just separuh jalan je, coz adik duk umah pengasuh, nama makcik yg mengasuh adik ialah mak intan..mak intan n hubby dia ni sangat sayang kat adik, coz dia tak de bby so...makin manja laa adik naufal tu.. so meh kita layan gambo adik yg dah makin bulat n cerdik ni..
aufa ngan goun nyer


dah pandai tgk camera

tembam kan

sambil tdo pun bleh senyum, berangan lah tuh
wassalam
luv, mamanaufal

3 comments:

  1. pergh! sebijik muka sholin! hahahha....

    ReplyDelete
  2. bodak bolat comelll dan tembam..
    ciumkan pipi gomok dia utk akak...

    ReplyDelete

bukak lampu